We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Costas & Casas Blog

Geen vermogensbelasting meer in Andalusië

Geen vermogensbelasting meer in Andalusië

Vermogensbelasting naar 0% in Andalucia.
 
Een positief nieuwtje. Op 21 september 2022, decreetwet 7/2022, heeft de Spaanse autonome regio Andalusië in het “BOJA” (Spaans Staatsblad wetsbesluit de wet 5/2021, van 20 oktober, betreffende de toegewezen belastingen van de autonome regio, gewijzigd. Dit besluit werd gepubliceerd met oog op het stimuleren van de Andalusische economie.
 
Het omvat een algemene vermindering van 100% van de belastbare basis voor de vermogensbelasting, oftewel, dat uw eigendom in de toekomst niet meer met deze belasting zal belast worden.
 
Hoewel de buitenlandse kopers van luxevastgoed in Andalusië dit in de eerste plaats doen voor het klimaat en het goede leven, zou de feitelijke afschaffing van de vermogensbelasting, wel eens een extra stimulans kunnen zijn.
 
Met dit besluit keurt de Andalusische regering een reeks ordeningen goed. Onder deze:
 
Persoonlijke vermogensbelasting (in te dienen door zowel belastingplichtigen in Spanje als degenen die dat niet zijn): Er wordt een reductie toegepast van 100% van het tarief dat voortvloeit uit de afrekening. Dit betekent dat de indiening van de belasting verplicht blijft, maar dat het te betalen resultaat nihil is.
 
Er was al een vrijstelling voor de eerste €700.000 aan vermogen en het hogere gedeelte werd trapsgewijze belast.
 
Persoonlijke inkomstenbelasting (IRPF) (alleen van toepassing op personen die fiscaal resident zijn): 
  • Het Andalusisch tarief dat van toepassing is op de belastbare grondslag wordt aangepast om te komen tot een vermindering van het bedrag dat voortvloeit uit de afrekening van deze belasting. 
  • De regionale persoonlijke en gezinsminima die van toepassing zijn op de belasting worden verhoogd, wat eveneens leidt tot een verlaging van het bedrag dat moet worden betaald voor deze resulterende belasting. 
Deze maatregelen zijn reeds van toepassing op het aanslagjaar 2022 en zullen dus in aanmerking worden genomen bij de berekening van deze twee belastingen die in 2023 moeten worden ingediend.
Terug