We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Costas & Casas Blog

Actualisering voor 2019 van de vastgoedmarkt in Marbella en de Costa del Sol

Actualisering voor 2019 van de vastgoedmarkt in Marbella en de Costa del Sol

Uitstekende gerealiseerde prijsgroei in 2018-2019 en uitstekende vooruitzichten voor het lopende en komende jaar.

 
De hieronder besproken cijfers hebben betrekking op de periode tussen eind eerste kwartaal 2018 tot en met eind eerste kartaal 2019.
 
Het meest recente rapport van het toonaangevende Spaanse taxatiebedrijf Tinsa vertoont – zoals de vorige jaren – opnieuw uitstekende groeicijfers in de vastgoedsector in Spanje, vooral met betrekking tot het gebied rond Marbella, wat ongetwijfeld als muziek in de oren zal klinken van zowel huidige huiseigenaren als potentiële kopers.

Alle Spaanse kusten, met uitzondering van sommige gebieden aan de Costa Brava, de Nerja- Almunecar zone in het zuiden en de Balearen in de Middellandse Zee, zagen een toename van het aantal woningverkopen. De best presterende kustgebieden in Spanje zijn de kuststrookzones Mijas-Torremolinos en Marbella - Manilva, hier aan de Costa del Sol, met beide regio's overduidelijke koplopers wat betreft heel Spanje.

De gerapporteerde prijsgroei voor de provincie Malaga bedraagt + 10,6% aan het einde van het eerste kwartaal in 2019, in vergelijking met de prijzen aan het einde van eerste kwartaal van vorig jaar.

Wanneer we meer in detail gaan kijken, dan zien we de volgende groeicijfers per lokale regio:
Marbella: +10.2%
Estepona: + 13.7%
Casares: +17.6%
Fuengirola: + 13%
Mijas: +15.3%
Torremolinos: +16.1%
Manilva: +7.2%

De prijzen blijven dus aanhoudend stijgen in de regio en alles wijst erop dat het groeiritme voor het lopende en volgende jaar aantrekkelijk zal blijven, zij het met een iets lagere versnelling.  Opvallend is ook dat de prijsstijgingen gematigder zijn naarmate men zich meer van Marbella verwijdert.

Een andere vaststelling is dat buitenlandse kopers de markt domineren in het ganse Marbella gebied, met een sterke vraag vanwege inwoners uit vooral het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België,  Zwitserland, Nederland, Noorwegen en Zweden.

Woningen in Marbella en Estepona verkopen snel, gezien de algemene sterke vraag en het lagere aanbod van nieuwbouwwoningen (Marbella heeft op dit moment restrictievere bouwvoorschriften, wat meteen ook de sterke groei van buurgebied Estepona, met minder restrictieve voorschriften, in de hand werkt).

In dit opzicht is het ook vermeldenswaard dat de verhuurmarkt zeer goed presteert gezien het lagere aanbod van onroerend goed en de snellere omzet van het beschikbare onroerend goed. Onze bronnen geven een groei van de vraag naar huurwoningen aan van + 23,2 % ten opzichte van vorig jaar.

Concluderend kan op basis van bovenstaande objectieve gegevens worden gesteld dat het klimaat voor de aankoop van onroerend goed in Groot Marbella zeer positief en geruststellend blijft.
Terug