We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Sierra Blanca, één van de meest exclusieve wijken van Marbella

Sierra Blanca, een juweel in de Marbella-kroon.

Sierra Blanca Marbella is één van de meest gegeerde en exclusieve woonwijken in de Marbella regio en bevat nagenoeg uitsluitend luxe eigendommen.  Samen met enkele andere mooie urbanisaties zoals bv het naburige Cascada de Camojan, wordt Sierra Blanca vaak aangeduid als de bergwand of het binnenland van de Golden Mile. Dit omdat -traditioneel- de benaming 'Golden Mile' specifiek naar de kuststrook tussen Marbella en Puerto Banus verwijst.

De stad Marbella heeft zich in de loop der jaren gestaag ontwikkeld en uitgebreid. Zodoende verwierven verschillende van haar buitenwijken zowaar een eigen juweelstatus, die meteen ook de verdere opwaardering van het hele Marbella-gebied hielpen bewerkstelligen. Sierra Blanca, ook wel vaker het Beverly Hills van Marbella genoemd, is zo'n aantrekkelijke, mooie wijk met juweelstatus. 

Maar wát juist maakt Sierra Blanca nu zo bijzonder?

Microklimaat

Sierra Blanca, als buitenwijk, ontleent zijn naam aan het gelijknamige gebergte net ten noorden van Marbella. De bergketen is vooral beroemd om zijn iconische La Concha bergtop, zichtbaar vanuit en alomtegenwoordig in de hele Marbella regio. De onmiddellijke nabijheid van de Sierra Blanca bergtoppen biedt beschutting tegen sterke wind, tempert de zomerse hitte en bezorgt de urbanisatie een heel eigen microklimaat.

Verbazingwekkende panoramische uitzichten

Met zijn verhoogde ligging op 300 meter boven de zeespiegel, en slechts 2 km verwijderd van de kustlijn, geniet Sierra Blanca en nagenoeg al zijn luxe eigendommen van adembenemende panoramische uitzichten over de vallei, de Middellandse Zee, de kustlijn en de omliggende bergen.

Exclusiviteit, veiligheid, rust en privacy

Sierra Blanca is omheind en beschikt over een bewakingsfirma die de wijk te allen tijde in de gaten houdt. Daarbovenop hebben de meeste complexen binnen de urbanisatie ook nog eens hun eigen permanente bewakingsdienst.

Er is geen doorgaand verkeer, wat rust, privacy en een overvloed aan frisse lucht garandeert.

De wijk is bezaaid met oogstrelende luxe villa’s en dito appartementencomplexen, in verschillende bouwstijlen en architectuur, omgeven door elegante tuinen met tropische planten en grote zwembaden. Aangezien het aanbod van bouwpercelen bijna zo goed als uitgeput is, is er steeds een sterke vraag naar wederverkoop van onroerend goed, wat de prijzen sterk ondersteunt.

Gemak: tal van voorzieningen en faciliteiten binnen handbereik

De Golden Mile en de stadskernen van Marbella en Puerto Banus – alle gelegen op minder dan 5 minuutjes rijden met de auto -  bieden een zeer ruime en gevarieerde waaier aan designer boetieks, winkelcentra, eet- en ontspanningsgelegenheden e.d.m.

Ook het beroemde winkelcentrum La Cañada, één van de grootste aan de Costa del Sol, ligt op slechts een steenworp afstand, net zoals tal van sport- en hoogwaardige medische voorzieningen. De prachtige stranden van Marbella, de iconische strandpromenade van de Golden Mile en de vele exclusieve strandclubs zijn allemaal vlot en op minder dan 5 minuten te bereiken. 

En voor de golfliefhebbers is er natuurlijk de nabijgelegen Golfvallei van Nueva Andalucía, een waar golfparadijs dat maar liefst 7 golfbanen telt, op minder dan 10 minuten rijden.

Sierra Blanca beschikt over een zeer gemakkelijke toegang tot de A7 snelweg, wat dan weer eindeloze mogelijkheden biedt voor dag-uitstapjes of een bezoek aan één van de vele bijkomende golfbanen van de Costa del Sol.

Tenslotte verdient ook de onmiddellijke nabijheid van mooie ongerepte natuur vermeld te worden. Op een klein eindje rijden naar het noorden bevindt zich bovendien het beschermd natuurpark Sierra de las Nieves, met prachtige fauna en flora. 

Internationale sfeer

Het doorsnee profiel van een huiseigenaar in Sierra Blanca is een succesvolle en veeleisende internationale levensgenieter, voornamelijk aangetrokken door de pracht, de kwaliteit, de rust en de luxe levensstijl die Sierra Blanca te bieden heeft.

Als zodanig bestaat Sierra Blanca uit een multiculturele-meertalige gemeenschap van bewoners die kwaliteit op prijs stellen en er bewust voor kiezen om hier het hele jaar door te wonen. Swans International School, één van de eerste internationale scholen aan de Costa del Sol, ligt net om de hoek en is een bijkomende stille getuige van de aanwezige internationale gemeenschap.

Al deze eigenschappen maken dat het in Sierra Blanca goed leven is het hele jaar door.