We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Puerto Banus

Puerto Banús, de jetsetjachthaven van Marbella

Net ten westen van Marbella-centrum gelegen maakt Puerto Banús deel uit van Nueva Andalucía, een van de grootste en meest luxueuze urbanisaties in deze omgeving. Alleen Nueva Andalucía op zich telt al 7 golfbanen, waardoor het de ‘Golfvallei’ wordt genoemd, maar deze omgeving heeft ook een groot winkelcentrum, waar wekelijks een markt wordt gehouden, vele restaurants en een stierenarena waar in 2009 de Davis Cup werd gespeeld.

Iets ten noorden, tussen de heuvels die naar het bergdorp Istán lopen, ligt bij de afdamming van de rivier de Rio Verde een reservoir dat een groot deel van de Costa del Sol van drinkwater voorziet.
Aan de noordkant van deze vallei begint het Unesco-bioreservaat van de Sierra de Las Nieves, een bijzonder mooie, beschermde bergstreek.

De exclusieve Gouden Mijl

Nueva Andalucía en Puerto Banús sluiten direct aan op de Gouden Mijl, die ze verbindt met het centrum van Marbella. Hier liggen de Marbella Club en Puente Romano, twee beroemde vijfsterrenhotels waarvan restaurants, pianobar, subtropische tuinen en beachclubs vele beroemde klanten trekken. In de exclusieve openluchttennisclub van Puente Romano treden in de zomer sterren op als Prince, George Benson en Lionel Ritchie – voorafgegaan door cocktails.

Tegenover de Puente Romano ligt een zomerpaleis van wijlen Koning Fahd van Saudi-Arabië, beschermd door groen en omgeven door magnifieke villa’s en de sprookjesachtige chique restaurantdiscotheek Olivia Valere.

Puerto Banús

De haven van Puerto Banús, ontwikkeld door José Banús, werd in 1970 officieel geopend onder koninklijke en prinselijke belangstelling uit meerdere landen en in het bijzijn van vele beroemdheden.
Sindsdien is het een trekpleister voor de rijken en beroemden der aarde. Op een oppervlakte van 15 hectaren is plaats voor 915 schepen van 8 tot 50 meter, alsook voor een vijftigtal luxe boutiques van beroemde merken, zo’n 40 restaurants en een grote verscheidenheid aan nachtclubs en bars.

Overdag komt men hier graag om op een terras een drankje te drinken of al fresco te lunchen met uitzicht op luxe jachten en sportwagens.
Op de Benabola wandelboulevard, vlak naast de jachthaven, kun je ook in de winter heerlijk zonder jas vanaf een restaurant of terras de zon zien ondergaan met op de achtergrond de kustlijn van Afrika.
Puerto Banús trekt het hele jaar door mensen, waardoor het niet uitzonderlijk is om beroemdheden tegen te komen die hier ofwel op vakantie zijn of in Marbella een vakantiewoning bezitten.

Aan weerszijden van de haven liggen 2 populaire stranden, één met strandrestaurants, de andere met een beachclub. Op korte wandelafstand liggen nog enkele andere exclusieve beachclubs en luxueuze appartementencomplexen.
Achter de haven bevindt zich het centrum van Puerto Banús, waar appartementen, het tweede grootste El Corte Ingles-warenhuis van Spanje (na Madrid), chique boetieks en eigentijdse restaurants zijn gevestigd om een mooi groot plein met ondergrondse parking.
Het plein is overigens vernoemd naar Antonio Banderas, die evenals andere beroemde Spanjaarden, zoals Julio Iglesias, een deel van het jaar in Marbella woont.

Als het om ultieme glamour gaat, in de vorm van strand, shoppen, uit eten, uitgaan of zien en gezien worden, kent Puerto Banús weinig gelijken.

Copyright: Costas & Casas