We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Guadalmina Baja: een chique wijk gelegen aan het strand en de golfbaan in Marbella

Guadalmina Baja is één van de meest bekende en geconsolideerde gebieden van de Costa del Sol. Traditioneel is het één van de meest gewilde gebieden voor de Spaanse aristocratie en huisvest enkele van de meest indrukwekkende villa's in Marbella.

De gehele urbanisatie van Guadalmina wordt door de kustweg in twee verdeeld, namelijk in het noordelijke “Alta” en in het zuidelijke, aan de zee gelegen, “Baja”, waar deze laatste het meest prestigieuze deel is.

Guadalmina Baja wordt begrensd in het noorden door de A7, in het zuiden door de zee, en in het oosten en westen door de Guadalmina golfbaan.

Aan de kustweg vindt u het lokale commerciële centrum en een internationale school.

Binnen enkele minuten rijden bent u zo in het gezellige en behoorlijk vernieuwde San Pedro met al zijn voorzieningen, talrijke restaurants en tapasbars. Een paar minuten rijden verder ligt Puerto Banus.

Het is een vlakke urbanisatie met mooie straten, dreven en statige oude en nieuwe villa´s.

Verder herbergt de urbanisatie het viersterren Hotel Guadalmina Spa en Golf Resort met zijn Beach Club en de Ruïnes van de Romeinse thermen La Bóvedas uit de 3de eeuw AD. De archeologische site bedraagt 7000m2. Aangrenzend ligt de Dantonelas Beach Club en de Chiringuito (strandtent) Macaao.

Op loopafstand in het aangrenzende San Pedro liggen nog enkele bekende Beach Clubs zoals El Ancla en Bora Bora, met aansluitend de strandpromenade naar Puerto Banus en het centrum van San Pedro.