We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Costas & Casas Blog

​Groen licht voor de Intu Costa del Sol, het nieuwe mega shoppingcomplex in Torremolinos

​Groen licht voor de Intu Costa del Sol, het nieuwe mega shoppingcomplex in Torremolinos

Na bijna een decennium van administratieve vertragingen en bureaucratische obstakels hebben de bevoegde autoriteiten eindelijk het licht op groen gezet voor het nieuw te bouwen commerciële mammoetcomplex in Torremolinos.

De goedkeuring stelt de ontwikkelaar, het Britse Intu Properties, en zijn partner Eurofund in staat over te gaan tot de voorbereiding van de bouw van dit megaproject. Het zal net ten noorden van het Congrespaleis van Torremolinos komen te liggen.

De bouw zal begin volgend jaar (2020) starten en het complex - Intu Costa del Sol genaamd - zal naar verwachting in 2023 zijn deuren openen voor het publiek.

Een nieuw, vooruitstrevend winkelconcept

Het project vormt een nieuw, vooruitstrevend model voor zowel de kleinhandel als de recreatiesector. Een locatie waar het winkelbezoek verheven wordt tot een unieke, superheuglijke belevenis voor zelfs de meest veeleisende consument.

Het aanbod zal het allerbeste bevatten op het gebied van recreatie, winkels, restaurants, hotels, evenementen, conferenties, sport en welzijn, en dit binnen oogstrelende, aangename publieke ruimtes.

De plannen omvatten onder meer 70 restaurants, meer dan 20 recreatieve attracties waaronder een heuse stadsboerderij, een strandclub, een auditorium met capaciteit voor maar liefst 5.000 mensen, een kindertuin en een grote verscheidenheid aan extra attracties.

Het centrum wordt bovendien duurzaam opgevat, met gebruik van gerecycleerd water en hernieuwbare energie. 

Enorm complex, enorme implicaties

Intu Costa del Sol wordt het grootste winkel- en vrijetijdspark in Zuid-Europa. Conservatieve schattingen verwachten 30 miljoen bezoekers per jaar, waarbij de ontwikkelaar benadrukt dat dit slechts een voorzichtige schatting is.

850 miljoen euro zal worden geïnvesteerd om het allemaal mogelijk te maken.

Met een oppervlakte van meer dan 235.000 m2, gespreid over 8 verschillende ´´wijken´´, zal het project lijken op een kleine stad. 142.000 m2 daarvan zal worden toegewezen aan winkels, de rest zal gaan naar recreatieve voorzieningen en tuinen.

Een elektrische trein zal het complex verbinden met het centrum van Torremolinos.

Verwacht (en gehoopt) wordt dat het unieke karakter en opzet van de Intu Costa del Sol haar een internationale toeristische bestemming op zich zullen maken. Net zoals het Guggenheim Museum destijds Bilbao drastisch transformeerde en ten goede kwam, verwachten de ontwikkelaars dat het ambitieuze nieuwe complex een positieve invloed zal hebben op de hele regio rond Malaga. Het project zal meer dan 6.000 directe arbeidsplaatsen opleveren, waarvan minstens 25% voor de lokale bevolking.

Gezien de enorme omvang van het complex dienen tal van toegangswegen te worden gereconstrueerd, verbreed en/of verbeterd, een bijkomend huzarenstuk welk bovendien één van de belangrijkste redenen was voor de opgelopen vertragingen.

Hoe dan ook, de projectontwikkelaars verwachten dat dit kolossale project Torremolinos weer een vooraanstaande rol op het wereldtoneel zal bezorgen, wat natuurlijk muziek naar de oren is van zowat iedereen aan de Costa.
Terug